Αρμόδιος να κρίνει την περίπτωσή σας είναι πάντοτε ο γιατρός σας, που θα σας συστήσει και την κατάλληλη θεραπεία. Αυτό θα πρέπει να το τονίσουμε γιατί συνηθίζεται το ρόλο του γιατρού να τον αναλαμβάνουμε οι ίδιοι καταφεύγοντας στην πιο εύκολη λύση τα αντιβιοτικά. Έχουμε την λανθασμένη εντύπωση πως αυτός θα είναι ο σύντομος τρόπος να αναρρώσουμε και να επανέλθουμε στις καθημερινές μας συνήθειες. Τονίζεται ότι τα αντιβιοτικά συστήνονται μόνο στις βακτηριακές λοιμώξεις.
Κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη και χρήζει ανάλογης θεραπείας και προσέγγισης. Ασθενείς υψηλού κινδύνου, κυρίως άνω των 65 ετών με χρόνιες παθήσεις, πρέπει να παρακολουθούνται στενά για τυχόν επιπλοκές και πρέπει να εμβολιάζονται προληπτικά κάθε χρόνο.
Η ξεκούραση, η λήψη υγρών καθώς και η σωστή διατροφή εμπλουτισμένη με φρούτα και λαχανικά συστήνονται ως μέτρα αντιμετώπισης. Καλό θα ήταν να μεριμνήσουμε πριν το κρύωμα ή η γρίπη κάνουν την εμφάνισή τους, θωρακίζοντας τον οργανισμό μας και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα με σωστή διατροφή, άθληση και διατροφικά συμπληρώματα, όταν αυτά απαιτούνται. Τέλος μην ξεχνάμε τη σωστή υγιεινή των χεριών και τον συχνό αερισμό των χώρων.
Πηγή φωτογραφίας : thenutritionpost.com