Το μαγνήσιο και το κάλλιο για παράδειγμα αποτελούν ασπίδα προστασίας στην υπέρταση ενώ οι φαινόλες που περιέχονται στο κακάο εμποδίζουν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης και δρουν αποτρεπτικά στον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Βέβαια τα οφέλη αυτά της σοκολάτας που είναι ευεργετικά στον οργανισμό μας αφορούν περισσότερο στη μαύρη σοκολάτα ενώ μειώνονται στη λευκή λόγω ελαττωμένης κακαόμαζας. Διαλέγω λοιπόν σοκολάτα με περισσότερο κακάο και λιγότερη ζάχαρη.
Βέβαια κάπου υπάρχει και αυτό το ΔΕΝ. ΔΕΝ καταναλώνω λοιπόν μεγάλες ποσότητες λόγω μεγάλου ενεργειακού περιεχομένου (100 γρ. σοκολάτα υγείας έχει περίπου 500 θερμίδες).
Πηγή φωτογραφίας : jenniferhill.me